LyluahWat is astrologie?

Wat is astrologie?

Sinds duizenden jaren gaan veel mensen ervan uit dat de zon, maan en planeten invloed hebben op ons leven hier op aarde. Door het ontdekken van terugkerende patronen en deze te combineren met gebeurtenissen en stemmingen is de astrologie ontstaan.

Bewegende planeten

De zon,maan en planeten bewegen constant.  De ene planeet beweegt sneller dat de andere. Ze veranderen constant van positie en van stand ten opzichte van de aarde en van elkaar.

Of dierenriem

Astrologen hebben de weg die de aarde in een jaar aflegt in twaalf sectoren verdeeld, beter bekend als de twaalf tekens van de dierenriem. De planeten, maar ook de tekens van de dierenriem hebben in de astrologie allemaal hun eigen betekenis.

Wat is je sterrenbeeld?

Het teken dat iedereen kent als “iemands sterrenbeeld” is eigenlijk alleen het zonneteken, dus de positie waar de zon in één van de twaalf tekens van de dierenriem. Je hele horoscoop is natuurlijk veel uitgebreider. Daarbij moet je ook kijken waar alle andere planeten zich bevonden op het moment dat je geboren werd.

Snelle en langzame planeten

Zo draait de aarde in één jaar rond om de zon en de maan in 24 uur rond de aarde. Een planeet als Neptunus doet er 164 jaar over om één ronde te maken.

Hoe lang doet een planeet erover?

Lees hieronder hoe lang de planeten in een teken of sterrenbeeld verblijven en hoelang ze erover doen om door alle 12 tekens van de dierenriem te trekken. Af en toe lijken planeten tegengesteld of retrograde te gaan. Vooraf of erna staan ze vaak even stil. Ook dat wordt genoemd.

  • De Maan – blijft 2,5 dagen in een teken en doet er een maand over om rond te gaan.
  • Mercurius – blijft 15-69 dagen in een teken. En gaat in een jaar rond. Mercurius bevindt zicht nooit meer dan 28 graden verwijderd van de Zon. Mercurius beweegt soms tegengesteld voor 24 dagen en staat 1 dag stil.
  • Venus – Venus blijft 24 tot 100 dagen in een teken en gaat rond in een jaar. Venus bevindt zich nooit meer dan 48 graden verwijderd vande Zon. Venus beweegt zich tegengesteld voor een periode van 43 dagen en staat 2 dagen stil.
  • De Zon – blijft 1 maand in een teken en doet er een jaar over om rond te gaan.
  • Mars – blijft twee maanden in een teken en doet er twee jaar over om rond te gaan. Mars beweegt af en toe voor 80 dagen tegengesteld en staat 3 dagen stil.
  • Jupiter – blijft een jaar in een teken en doet er 12 jaar over om rond te gaan. Als Jupiter tegengesteld beweegt dan is dat voor 120 dagen en staat stil voor 5 dagen.
  • Saturnus – blijft voor 2,5 jaar in een teken. Het duurt 28-30 jaar voor hij rond is gegaan. Als Saturnus tegengesteld beweegt, duurt dat 140 dagen en staat stil voor 5 dagen.
  • Uranus – blijft in een teken voor 7 jaar. Het duurt 84 jaar voor hij een ronde heeft gemaakt. Als Uranus tegengesteld beweegt, dan duurt dat 140 dagen en staat stil voor 5 dagen.
  • Neptunus – blijft 14 jaar in een teken en doet er 165 jaar over om rond te gaan. Als Neptunus tegengesteld beweegt dan duurt dat 157 dagen en staat hij 5 dagen stil.
  • Pluto – blijft 21 jaar in een teken en doet er 250 jaar over om een ronde te maken. als Pluto tegengesteld beweegt, duurt dat 160 dagen en de stationaire periode varieert.