LyluahBetekenissen en leggingen

Betekenis van de Surinaamse zigeunerwaarzegkaarten en leggingen

Geliefde 21(vrouw)

Deze kaart geeft aan dat je je focus moet leggen op de vrouwen in je leven, maar het kan ook over je zelf gaan. Of de vrouwelijke aspecten in je leven. Voor de vrouw als er gelegd wordt voor haar is het de persoonskaart. Als je een uitgebreide legging doet voor de vrouw, dan is het haar toekomst. Je hebt een vraag in je hoofd wat je vrouwelijke klant graag wilt weten, dan schud je de kaarten goed. Je legt alle kaarten uit en de laatste kaart, leg je aan de linker kant dat is de hoofdkaart en dat is het belangrijkste wat er nu afspeelt in haar situatie.

Verlangen 3

Deze kaart symboliseert een wens waar je van houdt. Als dit uw kaart voor vandaag is, is het een dag die u waarschijnlijk het antwoord zal geven waarnaar u op zoek bent. Deze kaart symboliseert verlangens, verwachtingen en seksuele fantasieën. Misschien heb je een of andere wens voor je, maar misschien ben je wel toe aan een nieuwe woning.

Jaloezie 34

Deze kaart staat voor afgunst, hebzucht en eigenbelang. Het kan zijn dat jij je jaloers voelt tegenover anderen, maar ook dat mensen jaloers op je kunnen zijn. Jaloezie kan een slechte eigenschap zijn, dus als jij dit voelt probeer dit dan zoveel mogelijk te vermijden.

Weduwnaar 24

Deze kaart wijst op isolement. In de positieve zin betekent dit dat je alleen kunt zijn en jezelf hierin staande te houden. Ondanks dat je je op dit moment alleen voelt, is dit vaak niet zo. Kijk goed om je heen wie goed voor je is. In je omgeving. Mensen die wij nodig hebben zijn vaak dichterbij dan we denken. Je denkt goed na over een situatie voordat je een volgende stap kan gaan nemen.

Stabiliteit 36

Deze kaart staat voor balans tussen het lichaam, geest en spirituele. Er ontstaat balans op alle vlakken waardoor je kunt relaxen. Je krijgt nu de kans om in zichten te krijgen en
je rust te vinden, maar het kan ook zijn dat er een persoon is of komt die stabiel is waar je rustig van wordt.

Verrassing 14

Deze kaart staat voor verdiensten
en een mazzeltje. Als je het niet
verwacht gaan dingen in positieve zin veranderen voor je.
Het kan ook zijn dat je er iets onverwachts op je pad komt betreft vriendschap of een relatie vorm.

Geld 8

Deze kaart laat zien dat geld
een grote rol zal gaan spelen in jouw situatie of op dit moment in jouw leven. Bijvoorbeeld geldproblemen of je moet nog ergens voor sparen. Het kan ook zijn dat je nog geld krijgt waar je geld aan uit hebt geleend.

Liefde 32

Deze kaart staat symbool voor alles rondom de liefde. Het kan zijn dat je iemand gaat ontmoeten of dat er met je partner een nieuw
een in jullie relatie wordt ingeblazen. Of dat er iemand verliefd op je is. Omring je door mensen die aan je hart zijn en die kan je af en toe in de watten leggen. Op dit moment zijn ze belangrijk voor jou.

Boodschap 20

Deze kaart staat in het teken van communicatie. Wat kan zijn in de vorm van een boodschap. Je gids kan je wat komen vertellen. Het kan zijn dat dit niet positief is. Het kan ook een negatieve boodschap zijn. Je gaat door deze boodschap wel anders tegen dingen aankijken.

Geluk 12

Deze kaart staat symbool voor geluk, overvloed en positiviteit. Als jij je op dit moment in een situatie bevindt waar je uit wilt komen, dan is de kans groot dat dit snel gaat gebeuren. Het kan ook zijn dat je graag wilt in je leven en daar vecht je al een tijdje voor. Je moet eerst door bepaalde fases. Door je vechtlust gaat het je uiteindelijk lukken en gaat er meer geluk op je pad komen.

Ziekte 17

Deze kaart geeft aan dat je fysieke conditie of je gezondheid niet in orde is. Je voelt je misschien oververmoeid of neerslachtig. Neem eens tijd en rust voor jezelf. Alleen dan kan je fysiek herstellen. Het kan zijn dat er iemand in je omgeving ziek is of de persoon piekert heel veel. Je kan er zelf slapenloze nachten van hebben

Droefheid 13

Dit is een kaart die aangeeft dat er verdriet, pijn en angst aan staat te komen. Onthoudt dat dit slechts momenten zullen zijn of iets van tijdelijke aard. Het positieve staat er weer aan te komen! Het kan zijn dat je verdrietig bent om iemand of er gaat iets niet door.

Armoede 30

Deze kaart betekent dat je op dit moment meer financieel afhankelijk bent van anderen. Probeer deze steun te aanvaarden, ook al is dit soms lastig. Het staat ook voor als iemand geldproblemen heeft of veel uitgaven heeft gedaan.

Bezoek 9

Deze kaart staat symbool voor het feit dat jij bezoek gaat krijgen, een uitnodiging krijgt of dat jij een bezoekje gaat brengen aan iemand. Of je gids kan langs komen in je dromen.

Reis 16

Deze kaart staat niet alleen voor
dat je gaat reizen, maar ook voor
dat je een spirituele reis die je zelf maakt. Het kan bijvoorbeeld ook een reis naar een volgende levensfase aangeven. Het staat ook voor dat je een lange afstand moet gaan maken naar je werk bijvoorbeeld.

Weduwe 23

Deze kaart wijst op isolement. In de positieve zin betekent dit dat je alleen kunt zijn en jezelf hierin staande te houden. Ondanks dat je je op dit moment alleen voelt, is dit vaak niet
zo. Kijk goed om je heen wie goed voor
je is. In je omgeving mensen die wij nodig hebben zijn vaak dichterbij dan we denken. Je denkt goed na over een situatie voordat je een volgende stap kan gaan nemen.

Dood 15

De dood staat niet alleen voor een eind, afscheid en sterven. Het kan ook staan voor een nieuw begin. Laat oude (denk)patronen los of laat oud verdriet gaan. Op deze manier kan je opnieuw beginnen. Het is een einde van een situatie. Het nieuwe gaat beginnen. Je hebt veel verdriet in je leven gehad met relaties. Daardoor heb je de gedachte dat je nooit meer de liefde krijgt die je wilt. En kijk daar staat hij dan en deze is totaal anders dan je vorige relaties. Er komt totaal een verandering in je leven het oude kan je dan loslaten.

Kind 35

Deze kaart staat symbool voor kinderen, voor het innerlijke kind of kinderlijk gedrag. Het kan zijn dat je op zoek moet naar je innerlijke kind, maar ook dat je kinderlijk gedrag laat zien en juist meer verantwoordelijkheid moet dragen. Het kan in combinatie met de andere kaarten ook een situatie schetsen over je eigen kinderen. Het kan ook zijn dat je partner naar je verlangt om een kind hebben of er komt
een nieuw begin voor jullie.

Rechter 22

Deze kaart staat voor gezag rondom de wetgeving.Als je zelf oplossingen moet zoeken, doe dit dan niet gehaast. Denk goed na als je
de beslissing gaat maken, maar het kan ook staan voor veel strijd met jezelf of met een ander, maar het kan ook zijn dat jullie strijd hebben om jullie kind.

Huis 5

Het huis staat voor veiligheid, geborgenheid en contract.
Je eigen huis is in de meeste gevallen de veilige haven. Je wilt je omringen door dierbaren
en geliefden. Misschien heb je het nodig om even tot rust te komen of is dit het moment
om steun te vragen aan anderen. Het kan ook staan samen met de kaart van de verandering dat er snel een huis op je pad gaat komen waar je allang op stond te wachten.

Meditatie 2

meditatie  Deze kaart kan zowel positief als negatief zijn. Het kan betekenen dat je moet heroverwegen wat je doet. Aan de andere kant kan het eigenlijk overdenken en hopeloosheid betekenen. Hierdoor raak je uit balans. Naast gedachte en geest symboliseert meditatie ook vriendschap. Je kunt ook mediteren met behulp van je gids. Het brengt je weer in balans.

 

Valsheid 7

Deze kaart staat symbool voor valsheid zoals kletspraatjes, mensen met twee gezichten etc. Deze kaart geeft aan dat er een kans is dat je vandaag veel in aanraking gaat komen met valsheid en pesterijen van mensen. Blijf zorgen dat je puur blijft en niet meegaat doen met dit gedrag. Zo blijf je puur en de ander krijgt zijn karma uiteindelijk. Het kan ook staan voor het feit dat je heel hard bent en ook heel erg spaarzaam. Je weet heel goed met geld om te gaan, maar in je omgeving heb je allemaal valsen mensen die niet hun best doen met werken ze denken met hun valse gedachtegang te kijken hoe ze geld van je kunnen krijgen.Voor jou is het een les om daar niet in mee te gaan.

Zwangerschap 37

Grote kans dat je zwanger bent of dat je zwanger gaat worden in de toekomst. Het kan ook voor een nieuw begin staan of iets nieuws wat er gaat gebeuren in je leven.

Vrolijkheid 11

Deze kaart staat symbool voor vrije tijd, vreugde, gezelligheid en genieten.
Deze kaart laat je zien dat het tijd is om verantwoordelijkheden en verplichtingen even los te laten en mag je even plezier maken.
Of het staat dat je blij van een persoon gaat worden.

Verlies 31

Wees op je hoede, want deze kaart
staat symbool voor alles wat te maken heeft met risico. Het kan ook betekenen dat je te veel risico’s neemt of juist te weinig. Het kan ook zijn verlies met geld of je vakantie die niet doorgaat.

Geestelijke 10

De geestelijke staat symbool voor jouw intuïtie, jouw (innerlijke) gids of een wijs persoon. Deze kaart is verbonden met het religieuze en spirituele. Het staat ook dat je door je gidsen wordt geleid.

Trouw 25

Deze vrouwen zijn trouw aan elkaar. Het staat symbool voor trouw. Je hebt op dit moment meer behoefte aan gelijkmatigheid. Je voelt je betrokken naar anderen en verwacht dit ook van de ander terug. De sleutelwoorden van deze kaart zijn; trouw, stabiliteit en zekerheid. Als je deze kaart trekt zal je meer zekerheid en stabiliteit in je leven gaan krijgen.

Geschenk 4

je kan een geschenk verwachten in de vorm van een prettige situatie, iemand is heel erg op je gesteld en ziet jou als zijn geschenkje. Of een gebeurtenis of een echt geschenk. Vandaag ontvang jij iets wat je plezier geeft.

Vijand 33

Deze kaart staat voor ruzies, oneerlijkheid wraakactie, tegenstander, valsheid
en alles rondom vijandigheid. Kijk goed uit! De kaart kan bijvoorbeeld staan dat de persoon wraak op je wil gaan nemen.

Brief 18

Jij gaat een brief, telefoontje of app ontvangen wat zorgt voor nieuwe vooruitzichten. Je staat hiervoor open en voelt je nieuwsgierig. Wat gaat dit bericht je brengen? Maar het kan ook zo zijn soms vraagt een klant mij wanneer ga ik iets van mijn geliefde horen? Als je een hele legging legt zie je ongeveer de tijd wanneer de persoon je gaat contacten

Officier 6

Deze kaart kan duiden op overheersend
of de overhand vanuit jezelf of vanuit
een ander richting jou. Het beeld kan ook gezag, politiek en autoriteiten aanduiden. Het kan dus zijn dat je op de een of andere manier in aanraking komt met autoriteiten. Het kan ook zijn dat je bericht krijgt van de belastingdienst en met de kaart het geschenk zou wel wat geld naar je toe kunnen komen.

Geliefde (man) 1

Geliefde (Man)  Deze kaart geeft aan dat je je moet concentreren op mannen en de mannelijke kant in je leven. Voor de gemiddelde man is het een karakterkaart. Als je een mooie legging voor een man maakt, is dat zijn toekomst. Ik heb een vraag die mijn mannelijke klanten willen weten. Schud dan de kaarten goed, leg alle kaarten op een rij en leg de laatste kaart links. Dit is de hoofdkaart en dit is het belangrijkste in de huidige situatie.

Hoop 28

Deze kaart staat symbool voor hoop en verwachting. Je kan niet achteruit leunen
in je stoel, maar je moet zelf ook gaan ondernemen. Deze kaart laat zien dat het een goed moment is om te gaan ondernemen wat nodig is om je dromen of wensen te laten uitkomen. Het kan ook staan voor als iemand verliefd op je is en alle hoop heeft dat hij/zij
gaat zorgen dat je van hem of haar wordt

Huwelijk 29

Deze kaart staat symbool voor contacten, relaties, overeenkomsten en verbintenissen. Deze kaart wijst ook op de loyaliteit van jezelf naar jouw dierbaren. Als een klant je zou vragen ga ik een zakelijk contract krijgen en het huwelijk ligt erbij dan gaat de persoon de deal krijgen.

Weduwe 23

Deze kaart wijst op isolement In de positieve zin betekent dit dat je alleen kunt zijn en jezelf hierin staande te houden. Ondanks dat je je op dit moment alleen voelt, is dit vaak niet zo. Kijk goed om je heen wie goed voor je is. In je omgeving mensen die wij nodig hebben, zijn vaak dichterbij dan we denken. Maar het kan ook staan voor dat er veel negatieve tijd om je heen is en je piekert en maalt hoe je hieruit moet komen als er in je legging de kaart van de
liefde zit dan komt het altijd goed dan zal er altijd een uitweg zijn.

Dief 27

De dief staat niet alleen voor letterlijke diefstal, maar ook voor oneerlijkheid en een diefstal van je gevoel. Aan de omliggende kaarten kun je zien om wat voor verlies of diefstal het gaat. Het kan zijn dat je met een persoon in aanraking komt met iemand die niet te vertrouwen is. Vaak is het beter om deze zaken los te laten, zodat je verder kan groeien. Als de dief bij je liefde ligt, maar de kaart van de liefde ligt er ook bij dan houdt hij wel van je maar aan de andere kant wilt hij ook iets van je afnemen je zal dan altijd op je hoede moeten blijven.

Bezoek

Deze kaart staat symbool voor het feit dat jij bezoek gaat krijgen, een uitnodig krijgt of dat jij een bezoekje gaat brengen aan iemand.
Het kan ook staan dat je dan naar je sollicitatie gaat. Als de reiskaart erbij ligt dan komt er iemand van ver bij je of je moet ervoor reizen.

Ongeluk

Op dit moment zit je in een chaotische situatie. Alles voelt als een puinhoop waar je niet meer uit gaat komen. Alles om je heen valt (soms letterlijk) in duigen. Dit staat echter voor een nieuwe start, ook al is het niet hoe jij het gepland had. Het kan ook staan dat je in een situatie zit wat waar je veel verdriet van hebt dat je erg onrustig maakt.

Verdriet 26

Deze kaart staat symbool voor koppigheid, agressie, ruzie en verdriet. Er kunnen conflicten optreden. Probeer bij conflicten de ‘wijste’ of ‘meest volwassene’ te zijn. Anders worden deze conflicten alleen maar groter.
Het kan staan voor als de weduwnaar ernaast ligt je bent een dierbare verloren of een goede vriend die je heel veel pijn heeft gedaan.

Kleine legging

Je schud de kaarten met de vraag in je hoofd. Dan leg je drie stapels neer je mag dan kiezen tussen stapel 1,2,of 3. Als je hebt gekozen leg je de stapel uit en dan zie het antwoord van je vraag. Je zou ook nog een stapje verder kunnen gaan je telt alle nummers bij elkaar op, dan deel je zoals ik bij de vierkant uitleg. Daarna heb je essentie.

Legging vierkant

Je neemt de vraag in je hoofd, je trekt dan 4 kaarten. Eerste kaart het beeld van je persoonlijke inbreng.

Kaart 2
Het beeld wat in mijn voordeel werkt.

Kaart 3
Beeld wat mij kan brengen.

Kaart 4
Beeld wat het lastig kan maken. Als je hier dan mee klaar bent, dan geef je het advies aan je zelf of aan de klant.

De essentie is bij elkaar opgeteld
5 + 1 + 20 + 7 = 33 3 + 3 = 6 dan pak je de kaart waar bijvoorbeeld nummer 6 op staat en dat is dan je andwoord.