LyluahTarot kaarten

Een informatie bron van bewustheid en wijsheid. Dit word ook wel tarot genoemd. Tarot word weergeven doormiddel van illustratie en symbolen.

Tarot is een spel waar kaarten worden gebruikt. Het spel bestaat uit 78 kaarten. Iedere kaart is geïllustreerd met een beeld, symbool en verhaal.

Kaartspelen werd in europa gebruikelijk in de late 14 de eeuw , waarschijnlijk gaat het om egypte , met kleuren die erg lijken op de kleuren van de tarot : zwaarden, staven, bekers en munten (ook bekend als pentakels ) . deze kleuren worden nog steeds gebruikt in traditionele , italiaanse , spaanse en portugese  kaartspellen. Het eerste bewijsstuk van het bestaan  van tarot is en verbod op het gebruik ervan in 1367 , in het zwitserse bern.

 

De eerste bekende tarotkaarten zijn gemaakt tussen 1430 en 1450 in Milaan in het noorden van Italië, toen extra troeven met allegorische voorstellingen werden toegevoegd aan het gebruikelijke kaartspel met 4 kleuren. Deze nieuwe tarotspellen werden oorspronkelijk carte da trionfi, triomfkaarten, genoemd, en de extra kaarten werden bekend als trionfi, dat “troeven” betekent in het Nederlands. Het eerste gedocumenteerd bewijs van het bestaan van carte da trionfi is een schriftelijke verklaring uit 1442 in het archief van de rechtbank van Ferrara.De oudste overgeleverde tarotkaarten komen uit vijftien onvolledige decks uit het midden van de 15e eeuw, geschilderd voor de Visconti-Sforza familie, de heersers van Milaan Voor divinatie met behulp van speelkaarten in 1540 is bewijs gevonden in een boek getiteld De orakels van Francesco Marcolino da Forli waarin eenvoudige orakels door middel van het trekken van een kaart worden beschreven, al wordt aan de kaart zelf geen voorspellende betekenis toegekend. Maar manuscripten uit 1735 (Het Vierkant van Zevens) en het uit 1750 daterende document (Pratesi Cartomancer) geven reeds basale betekenissen en systemen voor het leggen van de kaarten voor waarzeggerij.

Hoewel niemand het precies kan zeggen, of kan bewijzen, wordt aangenomen dat het Tarot-deck meer dan 500 jaar oud is. De archetypische wortels die het spel bevat zouden zelfs nog verder (bijna 2000) terug gaan in de tijd. Waarvoor het kaartspel officieel is bedacht, bron van wijsheid of spel voor vermaak, dat is een discussie die al jaren gevoerd wordt. Dat gezegd hebbende is Tarot een opslagplaats geworden van oude wijsheid en levens inzichten.

Hoe en waarom werkt de Tarot?

Waarom werkt de Tarot? Dat is de vraag die nooit volledig beantwoord is. Wat duidelijk is geworden door de jaren heen is dat het werkt*. Sommige mensen geloven dat tarot een verbinding maakt met het bovennatuurlijke, of een dimensie die voor ons niet zichtbaar is, anderen geloven dat het spel een reflectie is van ons innerlijke zelf.

Wanneer je nuchter naar beiden verklaringen kijkt lijkt het wellicht wat vergezocht. Toch blijkt elke kaart een symboliek te bevatten die over de macht beschikt om (toekomstige) gebeurtenissen helder weer te geven en te omschrijven. De kaarten geven daarnaast de kracht om antwoorden in onszelf te vinden en ze leren ons om binnen ons zelf te kijken naar wat er speelt in ons leven.

Is het nodig om te weten waarom het werkt als het werkt?

Wij gebruikten deze stelling eerder al in het bericht over het waarzeggen met speelkaarten. Omdat de vergelijking hier opnieuw zo passend is hopen wij, een variatie hierop, opnieuw te mogen gebruiken.

Hoeveel mensen weten er precies hoe hun auto werkt? En hoeveel mensen begrijpen exact welke processen er dagelijks in ons lichaam plaats vinden?

Het antwoord? Waarschijnlijk heel erg weinig. Maar dat maakt niet uit. Wie weet dat iets werkt, ziet dat iets werkt, en blij is met het gegeven dat iets werkt, die heeft toch verder niets nodig?