LyluahSurinaams Zigeuner waarzeg kaarten

De zigeuner waarzegkaarten zijn een orakel ontstaan uit gewone speelkaarten rond de 16e eeuw ontbond een subset bestaande uit 37 kaarten met afbeeldingen die betrekking hebben op facetten van het dagelijkse leven. Het lezen van zigeunerkaarten wordt gebruikt om antwoorden te krijgen op vragen op allerlei gebied; antwoorden die moeten leiden tot meer inzicht in ons zelf om de wereld om ons heen. Kijk hier welke inzichten de Surinaamse zigeunerkaarten jou kunnen geven.

 

Vele mensen ervaren een fascinatie voor de Surinaamse zigeunerkaarten omwille van hun gave om de toekomst te voorspellen. Geen enkel volk ter wereld laat zijn intuïtieve vermogen zo sterk spreken zoals Surinaamse zigeuner. Sommige Surinaamse zigeuners vluchten naar het binnenland omdat hun gave te ontwikkelen, Daar konden ze goed met hun gidsen praten met behulp met paard of lopend trokken ze naar het bos rond. Ze maakte hun eigen kostgrond waar ze groenten en cassave op planten soms jaagde ze op dieren of haalde

vis uit de rivier zo kwamen ze aan de kost, hun kleding maakte ze soms van de huiden van de dieren .Het was vooral de gave van de toekomst voorspellen en hun uiterste bekend maakte en hun rituelen.

De oorsprong van de Surinaams zigeuners  zou oorspronkelijk in Afrika gelegen zijn,hun toekomstvoorspellingen door de kleurrijke kaarten.

De oorsprong van toen het allemaal gebeurde in Suriname is niet helemaal duidelijk. In de 16e eeuw begonnen de culturele gebeurtenissen. De Surinaamse zigeunerkaarten voorspellen gebeurtenissen en ontmoetingen. Als je in staat bent om deze te lezen, heb je een extra troef in handen om jou leven in te richten en als je eenmaal weet hoe het werkt voorkom je van veel problemen.

Bijvoorbeeld gaat mijn partner vreemd, of ga ik een andere baan krijgen waar ik meer geld mee kan verdienen.