LyluahMisbruik in liefde dat zowel mentaal als narcistisch is.

Misbruik in liefde dat zowel mentaal als narcistisch is.

Wanneer je partner met iemand anders flirt terwijl hij naast je zit, of wanneer je moeder kritiek heeft op alles wat je doet, of wanneer je baas je privé complimenteert terwijl hij je publiekelijk vernedert, zijn dit allemaal voorbeelden van mentale en narcistische mishandeling. Maar wat houdt deze vorm van misbruik eigenlijk in?
Het herkennen van mentale mishandeling en manipulatie door een narcist kan een uitdaging zijn. Dit soort misbruik komt voort uit een dynamiek tussen twee individuen; aan de ene kant probeert een narcist een gevoel van controle te behouden en zijn zelfrespect te versterken. Aan de andere kant kan het slachtoffer onbewust deze dynamiek voeden door de narcist te verafgoden en constant op zoek te gaan naar hun validatie.

Narcisme kan worden vergeleken met een verderfelijke kwaal die aast op onze diepste angsten, verlangens en angsten. Overtuiging achter de woorden van degenen die we vertrouwen en bewonderen, kan het een uitdaging maken om onderscheidend te blijven. En wanneer we verliefd worden op de narcist, wordt het nog moeilijker om vast te houden aan onze eigen perceptie van de waarheid.

Er bestaan ​​verschillende soorten narcisten.

Narcisme kan zich in verschillende vormen manifesteren. Hieronder worden enkele voorbeelden gegeven van de verschillende vormen die narcisten kunnen belichamen.

Als je het moeilijk vindt om het exacte probleem met een aardige narcist of aardige vrouw te identificeren.

De “aardige jongen/aardige meid”-narcist is iemand die redelijk en aardig wil overkomen, maar geen moeite doet om voor zichzelf op te komen. Dit type persoon wekt de illusie dat ze jou en je mening respecteren, terwijl je je tegelijkertijd onzeker voelt over jezelf. Als je een relatie hebt met een dergelijke narcist, kun je regelmatig verwarring en gevoelens van afwijzing en gebrek aan respect ervaren. Desondanks kan het moeilijk zijn om de bron van deze negatieve emoties te identificeren.

Iemand die pestgedrag vertoont, gebruikt vaak schuldgevoelens en achterhouden als tactiek.

Deze specifieke vorm van narcisme is duidelijk lastiger dan de bovengenoemde typen, omdat het gemakkelijker te identificeren is. Uw wederhelft kan tirades aangaan, neerbuigend gedrag vertonen, uw emoties manipuleren om schuldgevoelens op te wekken, of helemaal weigeren met u te communiceren. Het is duidelijk dat het onaangenaam voor u is om aan dit soort behandelingen te worden onderworpen.

Iedereen kan manipulatief gedrag vertonen als je goed oplet. Wees dus op je hoede om iemand meteen een aansteker te bestempelen, maar pas op voor de alarmbellen in je hoofd. Als iets niet goed voelt, probeer dan te praten met mensen om je heen en mensen die je vertrouwt.

Maar als je liever een consult bij me wilt kan je me een app of een mail sturen

www.lyluah.sr

app31637028626

veel liefst

Rachida