LyluahSpirituele Marokkaanse olijfolie

Spirituele Marokkaanse olijfolie

De geschiedenis van olijfolie

De olijfolie komt van het plaatje Kacem. De grond was al van mijn voorouders. Het is de beste grond voor olijfolie. Na de dood van mijn opa en oma is mijn vader er mee door gegaan en heeft mijn vader al zijn broers uitgekocht. Later heeft mijn vader er ook nog grond bij gekocht om de productie te vermeerderen. Hij heeft het jarenlang gedaan, maar verkocht het alleen in eigen land. Nu is het ook eindelijk te krijgen in Nederland en Suriname.

De olie is heel hoog geconsecreerd en je kunt het voor vele dingen gebruiken. Voor je huid, haren, weerstand, sporten, ziektes, negativiteiten en natuurlijk kan je het ook gebruiken om te koken. Mocht je het gebruiken voor het koken, dan adviseer ik om er wat over je eten heen te doen. Je kan het ook op brood doen als een vervanging voor boter. Voor massages is olijfolie ook heel erg goed. Het pakt je cellen tot in het diepste van je huid goed aan!

De voordelen van 100% olijfolie in je haar

Het gaat al van generatie op generatie in Marokko olijfolie om je haar te verzorgen. Het handige van deze verzorging is dat je dit ingrediënt altijd wel in huis hebt. Bovendien is het niet zo duur het is net zo goed schijnt te zijn als dure verzorgingsproducten van grote merken. We leggen je hier alle voordelen van olijfolie voor het haar uit en geven je tips hoe je het product het best kunt gebruiken.

100% Olijfolie is een natuurlijke conditioner

De meeste haarprodukten bevat veel toegevoegde ingrediënten die niet alleen maar een positieve werking op het haar hebben. Olijfolie daarentegen is een natuurlijk product waar veel voedingsstoffen in zit. Daarnaast heeft het groengoudkleurige wondermiddel een antibacteriële en antioxiderende werking, waardoor het haar beschermd wordt. Als je olijfolie in je haar als conditioner gebruikt,je kan ook wat mengen in je conditioner of champoo wordt er als het ware een laagje over je haar gelegd waardoor schadelijke stoffen van buitenaf geen kans meer maken. Je kunt koude olijfolie als conditioner gebruiken, of een klein beetje van het product opwarmen in de magnetron. Breng het aan op het haar en laat het een kwartier intrekken. Was het haar daarna met lauwwarm water en je gebruikelijke shampoo.

Hydraterende werking van olijfolie

Dankzij de vitamines A en E in olijfolie blijft de natuurlijke vochtgehalte van het haar in balans. De olie heeft een hydraterende werking, waardoor irritatie van de hoofdhuid voorkomen wordt. Om optimaal te genieten van deze hydratatie, kun je een kleine hoeveelheid olijfolie mengen met een even grote hoeveelheid kokosolie. Laat dit mengsel een half uur intrekken en spoel het vervolgens grondig uit met koud water. Deze natuurlijke behandeling kun je twee of drie keer per week toepassen.

Olijfolie herstelt beschadigd haar

Olijfolie bevat een grote hoeveelheid goede vetzuren en antioxidanten. Deze stofjes bevorderen de cel vernieuwing. Daardoor lijkt het haar sneller te groeien en wordt verdere schade aan het haar voorkomen. Om beschadigt haar te behandelen kun je drie delen olijfolie mengen met een deel biologische honing. Verdeel het goedje gelijkmatig over de hoofdhuid. Dek het haar vervolgens af met een plasticfolie en laat het mengsel 40 tot 50 minuten intrekken voor het beste resultaat. Was je haar vervolgens met lauwwarm water dan krijgt je haar een betere kwaliteit en het ziet er weer mooi uit!

Repareert gespleten haarpunten

Gespleten haarpunten zijn bijna niet meer te redden. Vaak wordt aangeraden om je haar dan maar te laten knippen, zodat je lokken niet nog verder gaan splijten. Toch kan olijfolie het haar verzorgen en de haarpunten zelfs repareren. Om de weldadige werking te garanderen, kun je het best wat theelepels extra vergine olie opwarmen. Masseer de olie zachtjes in de haarpunten en laat het een nacht intrekken. Je kunt deze behandeling gerust iedere avond gebruiken.

100% Olijfolie voorkomt pluizig haar

Wist je dat je met slechts een paar druppels olijfolie je haar kunt temmen? Jouw onhandelbare lokken kennen voortaan geen geheimen meer. Masseer de olijfolie in het haar en laat het product intrekken. Je hoeft het haar niet uit te spoelen. Om het product goed over het haar te verdelen, kun je je kapsel nog even borstelen.

Gaat roos tegen

Vaak kopen we allerlei fijne middeltjes om ons haar te verzorgen, maar de hoofdhuid wordt nog wel eens vergeten. Het klinkt niet zo fris, maar op de hoofdhuid hopen dode huidcellen zich op. Daardoor kan roos ontstaan. Om dit te voorkomen, kun je een natuurlijke scrub maken die je ongeveer een keer per maand op de hoofdhuid aanbrengt. Combineer olijfolie met zeezout of baking soda. Masseer het geheel met ronddraaiende bewegingen in op de hoofdhuid. Op die manier activeer je de bloedsomloop en wordt het middeltje beter door de huid opgenomen. Spoel je hoofdhuid daarna goed af met lauwwarm water.

100%Olijfolie haarmasker

Je kunt 100% olijfolie goed gebruiken als conditioner. Een andere manier om van de goede eigenschappen van dit natuurlijke ingrediënt te genieten, is om de olie te verwarmen en als haarmasker te gebruiken. Verdeel een kleine hoeveelheid van het product over je natte haar en wikkel ze dan in een handdoek. Laat het geheel ongeveer een half uur tot een uur inwerken en spoel het daarna goed uit met een shampoo. Wat een prachtig glanzend kapsel! Een olijfolie haarmasker wordt vooral aangeraden voor mensen met droog en beschadigt haar. Olie is van nature best vet, waardoor vettig haar nog meer kan gaan glimmen. Je kunt er natuurlijk wel voor kiezen om het product alleen op de droge puntjes aan te brengen. Je vindt hieronder drie recepten om uit te proberen!

100% Olijfolie haarmasker met eigeel

Naast olijfolie heb jij ook wel een paar eieren in huis. Wil je een voordeel uit je zelfgemaakte haarmasker halen? Meng dan 2 eetlepels olijfolie met de dooiers van 2 eieren. Meng Het geheel goed door en verdeel het over het vochtige haar. Dek je haar vervolgens af met plasticfolie, zodat het mengsel goed kan intrekken. Spoel het haar na een twintigtal minuten uit met lauwwarm water en laat het aan de lucht drogen.

100% Olijfolie haarmasker met eieren

Een ander interessant recept is het haarmasker met olijfolie, arganolie en honing. Bij dit recept maak je ook gebruik van de eiwitten. Je vermengt deze met 2 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels arganolie. Roer een kleine hoeveelheid honing door het mengsel en breng het resultaat aan op vochtig haar. Wikkel je haar in folie en laat het masker zo’n 3 uur inwerken alvorens het met lauwwarm water en shampoo uit te spoelen. Voor het beste resultaat laat je het haar vervolgens aan de lucht drogen. Alle blikken zullen op jouw mooie gezond uitziende haar gericht zijn!

100%Olijfolie haarmasker met ei en yoghurt

Weet je dat yoghurt ook een goede werking op het haar heeft? Maak eens een haarmasker van 3 eetlepels olijfolie, 6 eetlepels volle yoghurt en 1 ei. Na het aanbrengen van het mengsel wikkel je je haar in een handdoek of in plasticfolie. Na ongeveer 10 tot 15 minuten spoel je het uit met lauwwarm water en maak je gebruik van een shampoo en een conditioner.

Op een natuurlijke manier je weerstand ondersteunen

100%Marokaanse olijven oliën die helpen bij het versterken van je weerstand

We kunnen heel veel verschillende enkelvoudige etherische oliën opnoemen. Zelf vinden we het ontzettend leuk om de 100% Marokkaanse olijfolie te gebruiken om je weerstand te versterken.

Wist je dat 100%Marokaanse olijfolie een toevoeging is voor elk dieet? Of je nu juist wilt afvallen of aan kracht en spiermassa wilt winnen. Dat klinkt tegenstrijdig wellicht, maar dat is het niet helemaal, Als je verstandig consumeert. We leggen graag uit waarom mijn olijfolie zo’n vitaminebooster kan zijn. En dat je mijn olie inmiddels in Haarlem bij Lyluah kunt proberen Want bij mijn online winkel die boordevol vitamines zit, kan je 100%olijfolie niet ontbreken bij je thuis.

100% Olijfolie: een vitaminebooster voor het sportdieet

100% Olijfolie bestaat voor ongeveer 100% uit voornamelijk enkelvoudig onverzadigde vetzuren en heeft een zeer hoog gehalte aan vitamine C en E. Onverzadigd vet staat bekend om de gunstige gezondheidseffecten die het heeft. Onverzadigd vet verminderd  bijvoorbeeld het LDL-cholesterol. Op die manier verkleint het risico op hart- en vaatziekten.

Daarnaast bevat de 100%olijfolie omega 3-vetzuren die de weerstand vergroten, gewrichtspijn verminderen en ontstekingen voorkomen of minder wordt. Wat blijkt: de verzadigde vetten, zoals aanwezig in vet vlees, en de enkelvoudige onverzadigde vetten, aanwezig in olijfolie en bijvoorbeeld avocado, verhogen de testosteronspiegel. Niet geheel toevallig zijn tot op de dag van vandaag vlees en avocado’s standaard ingrediënten in het dieet van krachtsporters.

100% Olijfolie in een afvaldieet

Biologische extra Marokkaanse 100% olijfolie bevat enkelvoudige onverzadigde vetzuren en antioxidanten (vitamine C en E). Dit pakketje maakt dat het gebruik van 100% olijfolie een positief effect heeft op het lichaam. Er komen namelijk natuurlijke stoffen in het bloed die er bijvoorbeeld voor zorgen dat het cholesterol onder controle blijft. Ook stimuleert dit pakketje het immuunsysteem en zorgt het voor het verminderen van de bloeddruk.

Belangrijk om te weten is dat er wél calorieën in olijfolie zitten. Maar wel is dat deze alleen wel sneller worden verbrand dan ‘gewone’ vetten. Dit vetverbrandingsproces wordt na het eten van de olie vrijwel direct ingezet. Daarbij gaat het tot enkele uren na het eten door. Dit maakt dat olijfolie kan helpen bij het afvallen. Het betekent dus niet dat je met een olijfoliedieet niet dik wordt. Het gaat er uiteindelijk om dat je je normale eetpatroon aanpast en er olijfolie bij gaat gebruiken. Het proces. Zal sneller gaan in je lichaam maar je kan niet ineens veel eten

Het eten van olijfolie veel gezondheidsvoordelen met zich kan meebrengen

Inname van meer dan 7 gram olijfolie per dag wordt door met een lager risico op sterfte aan kanker, hart- en vaatziekten, het verjongt je ook neurodegeneratieve ziekten en luchtwegaandoeningen.

“Neem dagelijks 1 of 2 volle eetlepels extra Marokkaanse olijfolie van een goed kwaliteitsmerk rauw in, dan krijg je ruim meer dan 7 gram naar binnen”

Heilige olijfolie in de kerk

Olijfolie is heilig. Dat had ik vorige week nog niet durven denken, maar er zit een kern van waarheid in. Want na het lezen van een preek van de vorige paus (1-4-2010), zowel in het Italiaans als in het Nederlands, weet ik zeker dat olijfolie een hele belangrijke plaats inneemt binnen de eredienst van de Katholieke kerk. Ik denk niet dat Benedictus witte rook op had gelaten voor de heiligheid van olijfolie in het algemeen, maar er is een band tussen olijfolie en geloof.

Al in het Oude Testament wordt over de olijfboom geschreven. In den beginne, nou ja, een beetje later, komt de duif na de Zondvloed bij Noach terug met een takje, een olijftakje. Dit takje staat net als de duif symbool voor de vrede en zelfs aan olijfolie wordt deze symboliek toegekend.

Gods kracht in olijfolie

Olijfolie speelt in de liturgie van de Katholieke kerk een belangrijke rol. En wonder boven wonder wordt expliciet naar het Mediterrane gebied, naar de cultuur rond de Middellandse Zee, verwezen. De olijfolie komt uit dit concrete historische domein waar het christendom ontstaan is. God heeft dus ook Italië uitgekozen als een zeer speciale plek op aarde om daar dit bijzondere, aardse product te gebruiken om tot de mensheid te spreken.

De olie van de olijfboom heeft een veelomvattende symbolische betekenis. Het is voeding, het is medicijn, het geeft schoonheid, het bereidt voor op de strijd en geeft sterkte. Koningen en priesters worden met olie gezalfd. Dit staat symbool voor waardigheid en de verantwoordelijkheid die zij moeten dragen. Het is ook direct een verwijzing naar de kracht die van God komt. Het is bijzonder om te zien hoe het geloof op zo’n natuurlijke wijze vervlochten is met het dagelijks leven en hoe juist olijfolie gebruikt wordt voor de hoogtepunten.

De gewijde olijfolie

Eigenlijk begeleidt de olijfolie het gehele leven van de geboorte (doop) tot het sterven (ziekenzalving) en staat telkens in het teken van het schenken van kracht door de barmhartigheid van God. De woorden van de paus geven de bijzonderheid weer. Benedictus XVI: “Nel frutto dell’ulivo, nell’olio consacrato, ci tocca la bontà del Creatore, l’amore del Redentore.”.”Door de vrucht van de olijfboom, in de gewijde olie, raakt ons de goedheid van de Schepper, de liefde van de Verlosser, aan.”

Bij het ochtendgloren van Witte Donderdag wordt de olijfolie voor het gehele jaar gewijd en gezegend waardoor deze heilig wordt. Daarna kan de olie gebruikt worden voor de Sacramenten. Deze olie is dan zo bijzonder dat mocht er een restje overblijven, deze niet weggegooid mag worden, enkel verbrand. Deze heilige olie is niet om op te eten, toch wordt de betere olijfolie gebruikt. Want het gaat tenslotte om olie die voor Gods bedoelingen is gereserveerd. Maar ik ben vrijwel zeker dat de heilige olie aan het einde van het jaar absoluut niet meer voor gewone consumptie geschikt zou zijn!

Kwetsbare olijfolie

Olijfolie in zijn puurste vorm is heel fragiel en heeft juiste verzorging nodig. Lucht, licht en grote temperatuurverschillen zijn grote vijanden van olijfolie en kunnen zelfs de fijnste olijfolie tot een onsmakelijk goedje maken. Je zou zelfs kunnen zeggen: hoe mooier de olie, des te kwetsbaarder.

Olijfolie die niet voor consumptie gebruikt dient te worden wordt ‘lampante’ genoemd naar het vroeger gebruik van deze olijfolie, namelijk als brandstof voor de olielampen (lampade). Aangezien wij géén lampante maken, maar olijfolie om op te eten, is het op dit moment zaak om de warmtegraad in onze kelder nauwkeurig in de gaten te houden. Om olijfolie optimaal te bewaren is een stabiele omgeving met een temperatuur van zo’n 15°C nodig.

We gaan de strijd aan

Tot de symboliek van de olie behoort ook, zoals gezegd, dat het sterk maakt voor de strijd.