LyluahWaarom vraagt men behalve geld ook aan zaken voor een luku?

Er zijn mensen die het vreemd vinden dat een bonu man een soft of frisdrank voor een luku vraagt i.p.v. sopie. Dat is vrij normaal. Ik zal dit nader uitleggen. Sommige winties drinken geen sterke dranken en geven de voorkeur aan aan de non-alcoholische dranken zoals orgeade, zoete kasiri, tjing watra of rode soft maar ook sap is gang baar. Sommige vragen geen dranken maar een sigaar of sigaretten. Iedere winti werkt op zijn manier. Een luku word meestal met minimaal 3 winties gedaan, maar en treedt een op de voor grond dus het moet u niet verbazen dat de ene dag de bonu drank a vraagt en de ander dag drank b want na wang tra winti kong a moment dati. Trouwens non-alcoholische danken zijn veel goed koper dan bijv. jennever of cognac etc. Anderen eisen die 35 cent of 2,50 ook apart bij de luku. Ook kan het zijn dat een winti die switi smeri nodig heeft om te werken bijv. pompea, florida water of revdor. Andere roepen de winti op met tabak, water of aftreksels van bepaalde kruiden.

De meeste winties werken ok met kaarsen, andere weer niet. Er zijn zelf winties die zeggen breng alleen een bepaald bedrag dan schaf ik mijn werk spullen zelf aan. Zou is ook bekend dat vooral de niet creoolse dumans soms ook vragen naar zaken zoals een pakje thee, klein beetje, rijst, honing of suiker. Men zegt ala sma e busi eng wefi tap eng fasi. Ook kijkt men vreemd wanneer het gaat om een sidong winti want die asi is gewoon bij a winti no e bari na ede ma de na skieng en de persoon praat gewoon met de persoon die op dat moment een luku is komen doen. Dus kijkt u niet vreemd op alla sort fasi a de En ik (Rachida Kacimi)geef consulten (lokoe s) Geen enkele vraag is me te vreemd, hoe komt het dat me hond dood is, loopt me man voor me uit, hoeveel vrouwen heeft hij, waar kan ik hem vinden, hoe kan ik mijn partner op heten daad betrappen, krijgen we nog een liefdes baby.

Alle vragen kun je me stellen nergens hoef je voor te schamen. Alles blijft geheim bij me. Begeleid al meer dan 20 jaar mensen was begonnen bij op bellijnen op spiritueel gebied. Later kwamen de chatlijnen erbij. Maar ik wilde meer om mensen beter te kunnen bereiken. Heb ongeveer zo n 2 jaren in Suriname gewoond. Later kwam ik in het programma Mmanten taki waar ik veel naams bekendheid heb gekregen. Na een tijdje kwam ik revelinio tegen via facebook en zo begon onze samen werking. Sommige mensen willen me zien dat heb je niet op bellijnen. Mensen kunnen me ook videocall bellen, zo voel ik ook beter de energie. Maar via foto gaat het ook heel goed. Het maak niet uit waar de persoon woont, overal ter wereld kan ik je helpen. En ik zie alles Sommige mannen die me bellen doen dan of ze, maar 1 vrouw hebben, maar dan zie ik er verschillende liggen.

Maar voor mij geen probleem ik oordeel niet. Geef mensen alleen handvaten dat hun leven beter zal verlopen. Dat is het doel van mijn werk dat het beter met mensen gaat, of dat het beter in hun relatie zal gaan. precies daar kan dit zorgen voor problemen. Ik zal het met een voorbeeld weer geven: iemand die nasi mang is van en agressieve of driftige persoon zal dat ook merken bij de huidige asi ook al is die een kind met alle nare gevolgen van dien. Soms kan het dat zo en kind onhandelbaar wordt op school en zelfs heel vroeg met de justitie in aanraking komt. Zo een kind vertoond volwassen gedrag. Natuurlijk kan het soms heel andere kant opgaan waar