LyluahVerhalen uit Suriname

Verhalen uit Suriname
Kinderen en ouderen zeggen heel vaak de waarheid
Mama monster !! dit waren de woorden van een klein meisje die de boze geesten gewoon in huis den op haar erf zag. Haar moeder nam het met een korreltje zout en dacht dat haar dochter aan het fantaseren was. Tot dat zy op onverklaarbare wijze geld in huis verloren ging bij haar een lichtje branden . uitsluitend avonds kreeg het klein meisje hevige koorts wanneer ze overdag naar de dokter werd gebracht was de koorts in eens over. Beste leden wat kleine kinderen vaak kunnen zien kunnen volwassen niet bij herhaaldelijke opmerkingen van uw kind gaat u op onderzoek uit en denkt u niet is een grapje want hoe langer bepaalde geesten bij iemand of een plek blijven hoe moeilijker het is om ze te verwijderen.
Song libi sma ogri gevaarlijk
Beste leden,
Er zijn soms dingen die je als mens mee maakt en je afvraagd van na so libi sma ogrie. Maar ook ervaart dat vormen van wisi zo omvangrijk  te zijn en iedere keer je weer iets me meemaakt. Ik zal u in the kortr dei tori geven: een jonge man van 25 jaar word ziek en na verschillende dokters onderzoeken zegt de dokter hij heeft iets aan zijn hart . Zo gaat hij zieken huis in en uit. Zijn lichaam houd vocht vast en voelt iets over zijn lichaam lopen en heeft hevige pijnen. Dit ging zeker 3 maanden zo door en met stapt nar verschillenden dumans te horen iemand heeft dat men een yorka voor hem gezet heeft en daarna hoorde hij pawinti. Hij is toen een aantal keer gebaad en knapte even op maar daarna liep het weer mis. Bij goed en nader onderzoek is het volgende gebleken: dat deze jongman behekst is (wisi)geworden met een sapakara. Men haalt de geest van zo een beest weg en gebruikt het tegen de persoon . Zo een geest vertoond de eigenschappen van het beest en kan de persoon van binnen bijten en bloed zuigen waardoor het slachtoffer hevige pijnen heeft die door de dokter niet te verklaren zijn. Na enkele dagen in het ziekenhuis reageerde de jonge man niet meer en leek het alsof hij zijn mensen heel ver hoorde . Zijn familie sprak met hem maar het leek als of hij niet kon reageren. Mensen !a boi bing kong dofoe(doof) tijdelijk. Dit komt omdat sepakara doof is . Een sepakara zal gewoon langs een drukte lopen waar er heel veel mensen zijn.
Wisi in auto stoel
Van het slachtoffer dat bij my geweest voor hulp heb ik toestemming om het volgende met de groep te delen: De persoon voelde zich al maanden erg benauwd en kortademig.De persoon stapt naar de dokter . De dokter zegt het is een angst stoornis en schrijft tabletten voor . Ook zegt de dokter dat de persoon zo door het leven zal moeten gaan. Het volgende dat het slachtoffer mee maakte was dat de benen op de gaspedaal blijven bij het besturen van de auto. Het gevolg was een aantal aanrijdingen . Men stapte naar mij toe voor hulp. En achteraf bleek dat iemand wisi in de auto stoel gezet had van het het slachtoffer. Toen ik voor de eerste keer werd gebeld en ik hoorde kortademig heid zij ik is het geen corona?? Echte bleek het dat niet te zijn maar wisi. Intussen heeft deze persoon al hulp gevonden en word niet meer benauwd en heeft meegemaakt wat een obia kan doen met een ei alleen !!!. ook is bekend geworden waarom en door wie de wisi is gezet. Terwijl de persoon de luku doet komt de orgi op de persoon en krijgt het zo benauwd en wil uit de kleren. Daar na ana obia teki wang eksi en poeroe a srepifata direkt . een keer afgelopen! Voor een consult of luku of meer info stuurt u mij een pm
veel liefst
Revelinio en Rachida