LyluahKoni foe piki wiri (Geheimen van plukken van bepaalde kruiden)

Koni foe piki wiri (Geheimen van plukken van bepaalde kruiden)

Beste leden,

Vandaag wil ik het hebben over de geheimen die verborgen liggen bij het plukken van bepaalde kruiden.

Er zijn kruiden die een bepaalde procedure eisen als jij ze gaat plukken om het effect dat jij te weeg wil brengen anders blijft het resultaat uit. Geloofd u mij zonder de juiste aanpak blijft het resultaat uit!!

Ik zal enkele zaken hieromtrent belichten zonder te technisch te worden en in de diepte te gaan. Sommige kruiden eisen en rituele betaling(pai) de betaling kan zijn : 3 pisi tiki, nengre kondre pepre , een drank(soft, palm, jennever, bier etc) , timmre mang kreti, tabak, en nog veel meer . Maar ook de wijze waarop en de tijd kunnen een rol spelen. Zo zegt men dat de beste tijd om ingi wiri ‘s te plukken vroeg in de ochtend is. Er zijn planten die met je vingers uit de grond moet plukken en ook de juiste taki mofo moet uit spreken. Bepaalde ingi tayers mogen niet op de grond vallen en men mag niet over ze praten als men ze gaat plukken. Een ander plant wiens naam men bijvoorbeeld niet mag roepen is de kibri wiri anders loop je het heel bos rond en je vind hem niet. Er is een wiri die gaat in de fodu watra waarbij je eerst een ei moet breken op de plant alvorens het te plukken, natuurlijk onder de juiste taki mofo etc. dit zijn de redenen waarop soms een du zegt ik moet die watra voor je maken u gaat het niet zelf kunnen doen , want gewoon een paar kruiden bij elkaar stampen werkt helaas niet altijd!!. Dit is ook de reden dat sommige du’ s niet altijd wiries onder de markt kopen. De amoro mang vraagt (afhankelijk met welk doel) dat joe go pikie eng nikie fa joe kon na grontapoe(dwz u moet het gaan plukken helemaal naakt). Ja u heeft het goed gehoord u moet in bepaalde gevallen de amoro mang spier naakt gaan plukken!!!

 

Geboren onder het sterren beeld tweeling en onder het cijfer 8 dat bekend dat als eigenschap had op onderzoek gaan begon ik al op heel jonge leeftijd mij af te vragen wie ben ik ? van waar kom ik ? al gauw bleek dat ik helderziende eigenschappen had en dat ik in staat was mensen te lezen en aan te voelen en ook kennis had van kruiden . wat begon als een grapje breidde zich uit naar een serieuze zaak waar honderden mensen reeds hulp bij mij hebben gevonden voor hun geestelijke problemen. Onderwerpen die nog in de taboe sfeer heb ik beschreven op de paginas. Mijn naam is tjong a hung revelino geboren in paramaribo suriname.