LyluahIsrie wirie of ijzer kruid

Isrie wirie of ijzer kruid

IJZERKRUID( ALATA TERE):Uitwendig gebruik ijzerkruid

IJzerkruid heeft astringerende of samentrekkende werking wat maakt dat wonden sneller genezen. Daarnaast is het een bloedstelpend middel zodat wonden sneller kunnen beginnen aan het herstelproces. Bovendien bevordert het de lokale bloedcirculatie. Voor het gebruik van ijzerkruid wordt een aftreksel gemaakt van 140 gram gedroogd kruid in een liter water. Het wordt aangewend bij:Schaaf-, snij- en brandwonden, slecht genezende wonden,
Ontsteking van het tandvlees, keelpijn, aften,
Eczeem, zweren, abcessen,
Kneuzingen en zenuwpijn. Inwendig :IJzerkruid helpt de schildklier te normaliseren doordat verbenacomponenten zich hechten op TSH-receptors waardoor het een natuurmiddel is tegen zowel overdreven schildklierwerking als verminderde schildklierwerking en de ziekte van Graves.
Vanwege de bloeddrukverlagende werking wordt het voorgeschreven bij te hoge bloeddruk.Omdat verbenine de zogvorming bevordert wordt het gegeven aan moeders die te weinig borstvoeding produceren. IJzerkruid werkt licht vochtafdrijvend; en bevordert het oplossen van nierstenen. Om deze redenen wordt het aanbevolen bij oedemen, zwakke nierfunctie en als niersteenpreventie.