LyluahSpirituele Henna

In Marokko wordt gezegd dat henna met spirituele zegeningen komt. Henna is dus gezegend en het geeft zegeningen door de aanraking van hand naar hand. 

Henna is zoveel meer dan een versiering. Henna is een kunstvorm en het wordt gedragen bij betekenisvolle rituelen en oude tradities. Het is een cultureel erfgoed dat haar wereldfaam te danken heeft aan de verwondering en fascinatie die het oproept bij een ieder die er voor het eerst mee in aanraking komt. Ik, Rachida Kacimi, geef mensen consulten (Luku). Als ik zie dat mensen veel negativiteit hebben  adviseer ik ze om de pure henna te gebruiken. 

wie gebruikt henna?: 

Arabieren, Afrikanen, Turken en Indiase. Ook in andere culturen wordt henna gebruikt.

Oorsprong 

Geëxtraheerd uit de hennastruik, Lawsonia inermis, is henna een kleurstof die is afgeleid van de groene herfstbladeren van deze enige soort in het geslacht Lawsonia. De struik behoort tot de Lythraceae-familie (kattenstaartfamilie) en is inheems in Noord-Afrika, het Nabije Oosten en India. De plant wordt al sinds 3500 voor Christus gekweekt en is veelzijdig met parfums die zijn afgeleid van de bloemen. Eenmaal gemengd met een zwakke zuur zoals citroensap, gaat lawone, een actieve stof in de kleurstof, een wisselwerking aan met de eiwitten die in het haar aanwezig zijn om een reeks kleuren te produceren. Blond haar wordt rood, bruin haar wordt kastanjebruin en grijs haar wordt oranje. 

Toevoegingen: 

In de meeste hennapoeders worden kleurstoffen zoals de aromatische nitroaminoverbinding natriumpicraat vaak toegevoegd als kleuractivatoren en stabilisatoren om verschillende kleuren te creëren, zoals mahonie (mahonie), terracotta (kastanjebruin) en goudgeel. Deze stoffen kunnen menselijk genetisch materiaal beschadigen. 

Pure henna is 100% puur zonder toevoegingen. Daarom is mijn (Rachida Kacimi) behandeling puur. 

De henna heeft de werking  voor: Bescherming, vruchtbaarheid en geluk. Spiritueel gezien kan henna ook helend werken. In Marokko wordt gezegd dat het Baraka bevat. Baraka kun je verwoorden als zegeningen. Het is daarmee een hulpmiddel om transitiefase in het leven te ondersteunen.

 

Zwarte henna 

Is geen pure henna. Al in 2005 waarschuwde de VWA tegen het gebruik van tijdelijke tatoeages met ‘zwarte henna’, vooral als deze op vakantie werden verkregen. Terwijl pure henna-tatoeages de neiging hebben om binnen een paar weken met weinig tot geen problemen te vervagen, bevatten ‘zwarte henna’-tatoeages p-fenyleendiamine (PPD) om het proces te versnellen en een donkerdere tint te creëren. Helaas kan PPD intense allergische reacties veroorzaken die langdurige gevolgen kunnen hebben. Om een dergelijke reactie te voorkomen, raadt de VWA aan om ‘zwarte henna’-tatoeages te mijden en op uw hoede te zijn voor pasta die na een uur kan worden verwijderd, wat een veelbetekenend teken is van het gebruik ervan. Normaal gesproken moet de pasta zo lang mogelijk blijven zitten.