LyluahDe rol van angst bij het versterken van ons vermogen om lief te hebben in relaties.

De rol van angst bij het versterken van ons vermogen om lief te hebben in relaties.

Als je je afvraagt ​​of je echt genoeg van je partner houdt of dat er iemand anders is die beter bij je past, is het mogelijk dat je denkt dat er problemen zijn binnen je relatie. Dit is echter niet altijd noodzakelijk waar.
Het verband tussen angst en liefde wordt vaak over het hoofd gezien. Het is belangrijk om te onthouden dat angst een natuurlijke metgezel is van liefde. Bovendien zijn het vaak de mensen die we het dichtst bij ons hart houden die de meest intense angst in ons kunnen oproepen.

De meest fundamentele waarheid over liefde die we lijken te zijn vergeten, is dat grote angst een noodzakelijke component is voor het bestaan ​​van grote liefde.
Er bestaan ​​talloze misvattingen.

Intense emoties van liefde en angst.

Wanneer gevoelens van twijfel en angst naar boven komen, is een veel voorkomende reactie om aan te nemen dat ze geen plaats hebben in het rijk van de liefde. Deze overtuiging leidt vaak tot de veronderstelling dat er iets mis moet zijn. Angst, een natuurlijke en gezonde reactie op het nemen van emotionele risico’s, kan dan evolueren naar een meer problematische vorm. Dit type angst wordt gekenmerkt door obsessieve gedachten en opdringerig denken.

Een van de meest fundamentele waarheden over liefde die we over het hoofd hebben gezien, is dat het onlosmakelijk verbonden is met angst. Zonder grote angst kan er geen grote liefde zijn. We zijn vergeten dat angst een essentiële metgezel is van liefde. Bovendien hebben we het feit genegeerd dat de individuen die we het meest koesteren vaak de grootste angst in ons opwekken. Ten slotte hebben we over het hoofd gezien dat het delen van liefde vereist dat je alle emoties en ervaringen meedraagt ​​die daarbij horen, wat een intimiderend vooruitzicht kan zijn.

De overgang van vijand naar bondgenoot.

 

Veel mensen in relaties twijfelen aan hun liefde voor hun partner, de geschiktheid van hun relatie, of dat er iemand anders is die beter bij hen past. Echter, degenen die last hebben van relatieangst en tijd besteden aan het beantwoorden van deze onbeantwoordbare vragen, missen het essentiële punt. De echte uitnodiging ligt in het leren omgaan met en omgaan met angst. Door angst als een vriend te omarmen en ons door angst als een medicijn te laten omhullen, kunnen we begrijpen dat het niet onze tegenstander is, maar een bondgenoot die ons op een pad leidt. Dit pad stelt ons in staat om ons vermogen tot liefde te ontwikkelen.

Voor degenen die al een tijdje op deze reis zijn, zal de boodschap ongetwijfeld aanslaan. Je hebt waarschijnlijk ontdekt dat het onder ogen zien van je angsten het vermogen tot liefde in jezelf kan vergroten. En voor degenen die net beginnen, wanhoop niet! Dit is het werk van een krijger, en als je doorzet, zul je grote beloningen oogsten. Want niets is kostbaarder dan liefde in deze wereld.

Bestaan ​​zonder genegenheid.

Hoe lang het duurt voordat een onbemind hart koud en stijf wordt en uiteindelijk de deur sluit om de ondraaglijke kilte en eenzaamheid te vermijden, is onbekend. Het is ook onduidelijk hoe lang het zou duren voordat dat hart zou stoppen met het uiten van liefde. Een huid die niet teder wordt gestreeld, kan uiteindelijk gevoelloos worden voor het gevoel van nabijheid en anderen wegduwen. Ogen die geen liefdevolle en respectvolle interacties zien, kunnen geleidelijk onverschillig worden en dergelijke acties als de norm beschouwen. De oren die nooit vriendelijke en liefdevolle woorden horen, kunnen hun toevlucht nemen tot een harde en verdedigende toon, als een middel om de wreedheid die het doorstaat te overleven.

Voor verdere vragen kun je ook een consult bij me nemen

veel liefst

Rachida

www.lyluah.sr