LyluahDe reden waarom hoogsensitieve mensen vaak worstelen met relaties is een complex vraagstuk.

De reden waarom hoogsensitieve mensen vaak worstelen met relaties is een complex vraagstuk.

Hoewel men mag aannemen dat gevoelige personen een inherent vermogen bezitten om sterke en gezonde relaties aan te gaan, zowel platonisch als romantisch, vanwege hun gewetensvolle en empathische aard, is dit niet altijd het geval. In feite onthullen gevoelige personen vaak dat relaties een van de grootste uitdagingen in hun leven vormen.

De reden waarom personen die hoogsensitief zijn worstelen met relaties.

Herken je hoeveel gevoelige individuen worstelen met het onderhouden van succesvolle huwelijken en vriendschappen?
Extra rust nodig hebben in vergelijking met je vrienden of partner om te herstellen van prikkels.
Herstel van conflicten met dierbaren duurt langer voor sommige mensen die snel overweldigd raken door ruzies, verheven stemmen of andere uitingen van teleurstelling of woede, waaronder luid dichtslaan van deuren.
Prioriteit geven aan de behoeften van uw partner, kinderen of vrienden boven die van uzelf, in de mate dat u uitputting, burn-out of het verliezen van uw eigen identiteit ervaart.

Als gevoelig persoon kan het moeilijk zijn om je begrepen te voelen door anderen die de wereld niet op dezelfde manier ervaren.
Het verlangen naar een diepere mentale, emotionele en seksuele band wordt door de meeste mensen vaak niet vervuld.
Ontdek een groep individuen die niet alleen uw aard begrijpen, maar ook uw gevoeligheid waarderen en waarderen, gewoonlijk “uw mensen” genoemd.
In een wereld zonder sensitiviteit kan iemand zich niet op zijn plaats voelen omdat hij sensitief is.

Als u zich herkent in een van deze punten, hoeft u zich geen zorgen te maken – er is niets inherent mis met u. Je bent niet de enige die zich zo voelt; je bezit gewoon een verhoogd niveau van gevoeligheid in een wereld die niet altijd prioriteit geeft aan gevoeligheid. Volgens Elaine Aron, een expert op het gebied van sensitiviteit, hebben gevoelige personen de neiging minder voldoening te ervaren in hun relaties in vergelijking met hun minder gevoelige tegenhangers. Deze conclusie werd getrokken na het uitvoeren van een reeks onderzoeken die gericht waren op het testen van personen met verschillende niveaus van gevoeligheid.
Bij het vergelijken van personen met verschillende gevoeligheden in huwelijken, meldden degenen die als gevoeliger werden beschouwd zich vaker verveeld te voelen en vast te zitten in een sleur binnen hun huwelijksrelaties.

Om welke andere redenen zijn gevoelige mensen minder prettig in relaties?

Er zijn verschillende mogelijkheden, al zijn ze niet allemaal in gelijke mate van toepassing op elke gevoelige persoon of relatie.

andere eisen

Een reden is dat gevoelige mensen de wereld gewoon anders ervaren en andere behoeften hebben. Gevoelige mensen hebben vaak een band met minder gevoelige mensen, en de band is vaak heilzaam: een minder gevoelige vriend kan de weg wijzen naar nieuwe avonturen, terwijl een minder gevoelige partner zich overweldigd kan voelen door de andere keer om het over te nemen. Maar tegenpolen trekken elkaar aan, het is onvermijdelijk dat er misverstanden ontstaan.
Net zoals het lichaam van gevoelige mensen sterker reageert op de stijfheid van een nieuwe spijkerbroek, reageert hun geest sterker op kritische opmerkingen.

 

Personen die hoogsensitief zijn, hebben meer rust nodig dan personen die minder gevoelig zijn, ook al zijn ze extravert en sociaal. Het is mogelijk voor degenen die minder gevoelig zijn om deze behoefte als onaangenaam of onaanvaardbaar te beschouwen. Overprikkeld zijn en met stress worden geconfronteerd, zijn veelvoorkomende uitdagingen voor gevoelige personen.

Het is belangrijk te erkennen dat stress een belangrijke rol speelt in het leven van hoogsensitieve mensen. Vanwege de verhoogde gevoeligheid van hun hersenen hebben deze personen de neiging om informatie met een grotere intensiteit te verwerken, wat resulteert in een snellere ervaring van stress en angst in vergelijking met degenen die minder gevoelig zijn. Sommige HSP’s vinden het bijvoorbeeld een uitdaging om zich aan te passen aan het tumultueuze en lawaaierige gezinsleven waarmee jonge kinderen vaak gepaard gaan. Bovendien hebben veel gevoelige personen gemeld dat ze het stressvol vinden om een ​​woonruimte te delen met huisgenoten of familieleden. Als gevolg hiervan is de kans groter dat ze overprikkeld raken en een vredig toevluchtsoord nodig hebben, maar het vinden van een geschikte ruimte kan moeilijk zijn wanneer ze worden omringd door individuen die hun behoeften niet begrijpen.

Er bestaat een belangrijke behoefte aan diepgaande diepte.

Boven alle andere factoren valt één ding op als een cruciaal element in elke relatie. Dit gevoel wordt herhaaldelijk geuit door degenen die gevoelig zijn: de behoefte aan een diepere verbinding om zich echt vervuld te voelen. Zonder dat zal er altijd een gevoel zijn dat er iets ontbreekt. Hoewel veel mensen het misschien verontrustend vinden om over persoonlijke uitdagingen en diepgewortelde problemen te praten, is koetjes en kalfjes alleen niet voldoende voor hoogsensitieve personen. Ze hunkeren naar meer intimiteit, meer verbinding en meer begrip in hun relaties. Dit instinct is goed gefundeerd, aangezien uit onderzoek blijkt dat sterke relaties tal van voordelen bieden, zoals een langere levensduur, beter herstel na ziekte en meer productiviteit en geluk op de werkplek.
Het initiëren van het proces naar meer diepgang.

Wees bereid te erkennen en te accepteren wanneer iets uitdagend, frustrerend of intimiderend voor je blijkt te zijn.

Druk je bewondering, respect, aantrekkingskracht of liefde voor iemand uit wanneer je die voor hem of haar voelt.
Het is belangrijk om open te staan ​​voor het delen van verhalen uit je verleden, zowel de positieve als de negatieve ervaringen.
Het is belangrijk om met personen te communiceren wanneer ze u schade of ongemak hebben berokkend.
Het is belangrijk om je ware emoties te uiten, inclusief negatieve zoals verdriet, frustratie, teleurstelling en verlegenheid, in plaats van ze te maskeren om beleefd over te komen.
Aarzel niet om uw standpunt kenbaar te maken, zelfs als u verwacht dat dit in strijd kan zijn met de mening van anderen.
Aarzel niet om hulp te vragen wanneer dat nodig is.

voor verdere vragen kunt je me een app sturen of mailen

veel liefst

Rachida